Hoe schildert u MDF?

Het is heel normaal dat dit poreuze oppervlak reageert met gewone verf en deze zelfs absorbeert. In deze gids tonen we u hoe u deze problemen oplost.

Stappen

1. Voorbereiding van de ondergrond

Verwijder alle zichtbare aantastingen door schimmels en behandel de zones met een efficiënte schimmelverwijderaar in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Laat drogen. Vul eventuele barsten en kleine fouten op met een geschikt vulmateriaal in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Laat drogen. Schuur met schuurpapier met een fijne korrel. Verwijder al het stof.

2. Een grondlaag aanbrengen

Zorg ervoor dat het oppervlak vrij is van vuil en alles wat de hechting kan verstoren. Breng een laag Bulls Eye® 1-2-3 Primer Sealer als grondlaag aan op het volledige oppervlak in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Laat ten minste 1 uur drogen in normale droogomstandigheden.

3. Afwerking

Breng twee lagen Perma-White® Interior met een matte of glanzende afwerking aan in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. Wacht ten minste twee uur voordat u de tweede laag aanbrengt.