Over Zinsser®

EXCELLENCE SINDS 1849

Innovatie. Kwaliteit. Probleemoplossing. Zinsser werd in 1849 op basis van deze principes opgericht en blijft dit originele charter al meer dan 150 jaar lang trouw.

Zinsser werd in 1849 opgericht door William Zinsser (foto). Sindsdien is Zinsser erin geslaagd om uit te groeien tot een merk dat wordt geassocieerd met unieke en probleemoplossende producten die beantwoorden aan de behoeften van vakmensen en doe-het-zelvers.

INNOVATIE

Sinds de introductie van Schellak op de Amerikaanse markt in het midden van de 19de eeuw tot de huidige ontwikkeling van krachtige primers, wandbedekkende producten en beschermende coatings speelt Zinsser een toonaangevende rol op het vlak van innovatie. Het merk creëert nieuwe producten – en nieuwe productcategorieën – die niet alleen op de behoeften van professionele gebruikers inspelen, maar die bovendien hun verwachtingen op het vlak van kwaliteit en prestaties overtreffen.

KWALITEIT

De naam Zinsser is in de loop der jaren synoniem geworden van kwaliteit. Onze producten worden gemaakt in productievestigingen waarvoor we het ISO 9001-certificaat hebben gekregen. Dit staat garant voor consequente kwaliteit van de hoogste klasse. Onze toewijding aan kwaliteit strekt zich uit over alle domeinen waarop we actief zijn.

WILLIAM ZINSSER

De onderneming heeft intussen in haar sector al tal van primeurs op haar naam staan: B-I-N®, de eerste op Schellak gebaseerde primer-sealer; Bulls Eye® 1-2-3, de eerste watergebaseerde universele primer en Perma-White®, de eerste verf die de droge film beschermt tegen aantasting door schimmels.

PROBLEEMOPLOSSENDE PRODUCTEN

Zinsser heeft in al die jaren een reputatie opgebouwd als een onderneming die luistert naar de gebruikers van haar producten en die nieuwe producten ontwikkelt – of eigenschappen aan bestaande producten toevoegt - die op de veranderende behoeften van de gebruiker inspelen.

Dat is de reden waarom Zinsser haar primertechnologie nu heeft uitgebreid met krachtige primer-sealers met lage VOS-waarden en constant research- en ontwikkelingswerk uitvoert rond nieuwe producten.

Zinsser levert producten van wereldklasse die de uitdagingen van de ‘echte’ wereld met succes aangaan en die beproefde oplossingen bieden voor verfproblemen. Onze gepatenteerde B-I-N primer bijvoorbeeld werd nog nooit geëvenaard of overtroffen!

Wij blijven de tradities van innovatie en kwaliteit trouw die door de oprichter van onze onderneming, William Zinsser, werden geïntroduceerd: probleemoplossende producten ontwikkelen waarop mensen kunnen vertrouwen. Doordat we deze principes altijd trouw gebleven zijn, is Zinsser nu de favoriete primer voor de professionele schilder.

In de EU wordt Zinsser-assortiment gefabriceerd en op de markt gebracht door Rust-Oleum Europe - N.V. Martin Mathys S.A. vanuit zijn fabriek in Zelem, België.

Voor meer informatie over Mathys Paints, ga naar www.mathyspaints.eu.